Search
Close this search box.

Predsjednik Crne Gore

Milatović sa članovima borda direktora EBRD-a

Predsjednik države Jakov Milatović primio je članove borda direktora Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), saopšteno je iz institucije Predsjednika Crne Gore.
Foto: Predsjednik Crne Gore

„Tom prilikom, predsjednik države je sagovornike upoznao sa aktuelnim društveno-političkim prilikama u zemlji, istakavši da je za Crnu Goru od najveće važnosti da razvija infrastrukturu po visokim evropskim standardima u koordinaciji i kroz kredite evropskih banaka i uz grantove EU“, saopšteno je iz institucije Predsjednika.

U tom smislu, naglasio je važnost podrške i partnerstva sa EBRD, kroz povoljno i transparentno finansiranje budućih ključnih infrastrukturnih projekata u Crnoj Gori.

„Dodao je da bolje regionalno povezivanje i nastavak gradnje saobraćajnih infrastrukturnih projekata uz podršku EBRD-a, predstavlja put ka daljem ekonomskom napretku naše zemlje“, saopšteno je iz institucije Predsjednika.

Takođe, predsjednik Milatović je ukazao na doprinos EBRD-a u smislu jačanja konkurentnosti naših malih i srednjih preduzeća i istakao važnost da uz podršku EBRD-a u najskorijem roku dođe do uspostavljanja kreditno-garantnog fonda.

„Sagovornici su saradnju Crne Gore i EBRD-a ocijenili kao odličnu i sadržajnu, podsjetivši na brojne zajedničke projekte koji su u prethodnom periodu realizovani u našoj državi“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments