Search
Close this search box.

Milatović: Crna Gora je uz Ukrajinu od početka ruske agresije

Predsjednik države Jakov Milatović učestvuje na Mirovnom samitu za Ukrajinu, na poziv švajcarske predsjednice Viole Amherd, koji se danas i sjutra održava u Burgenštoku.
Foto: predsjednik.me


Samit okuplja brojne svjetske lidere, a pored predsjednika Milatovića na samitu za Ukrajinu učestvuju ukrajinski predsjednik Zelenski, francuski predsjednik Makron, njemački kancelar Šolc i potpredsjednica SAD-a Kamala Haris.

“Danas je veoma važan dan i u Švajcarskoj se okupilo preko sto svjetskih lidera uključujući potpredsjednicu SAD-a Kamalu Haris, predsjednika Makrona, kancelara Šolca, brojni lideri iz Latinske amerike, Azije, Evropе i Afrike u cilju pronalaženja rješenja za trajni mir u Ukrajini. Važno je da je Crna Gora danas ovdje, znate da od početka rata u Ukrajini, ruske agresije na Ukrajinu, Crna Gora je stala uz Ukrajinu i smatramo da uz to što smo dobar susjed u regionu Zapadnog Balkana, što smo kao NATO članica i najnaprednija zemlja kandidat za članstvo u EU, vrlo je važno da Crna Gora bude aktivna u multilateralnim platformama, pogotovo u onim inicijativama koje se tiču mira i Crna Gora u tom smislu zaista i danas ovdje igra aktivnu i konstruktivnu ulogu”, kazao je predsjednik Milatović.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments