Mikijelj: Postignut dogovor o velikoj koaliciji u Budvi

Foto: Screenshot

Postignut je dogovor o velikoj koaliciji u Budvi okupljenoj oko Nove srpske demokratije, Socijalističke narodne partije, Pokreta za promjene i Demokratske narodne partije, saopštio je za Portal RTCG Mladen Mikijelj koji će predvoditi listu na lokalnim izborima 26. maja.

On je dodao da očekuju podršku Prave Crne Gore, Slobodne Crne Gora, DEMOS-a i Demokratske srpske stranke.

„Na predstojećim lokalnim izborima 26. maja, nastupamo u širokoj koaliciji koja će se zvati „Za budućnost Budve – Budva otvoreni grad“. Dio koalicije biće i SNP“, kazao je Mikijelj.

On je objasnio da koaliciju čine sve partije koje su doprinijele padu DPS-a na izborima 2020. godine.

„Očekujemo sigurnu pobjedu“, kazao je Mikijelj.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović donio je Odluku o raspisivanju izbora za odbornike u SO Budva, koji će biti održani u nedjelju, 26. maja ove godine.

Opština Budva ide na vanredne izbore, a odluka o skraćenju mandata Skupštine opštine Budva usvojena je na sjednici lokalnog parlamenta nakon što je Vlada zaprijetila uvođenjem prinudne uprave.

Za skraćenje mandata budvanskog parlamenta, osim podnosioca inicijative koalcije okupljene oko DPS-a, glasali su odbornici SDP-a, Demokrata i URA, te odbornici kluba „Budva naš grad, naša porodica, naša kuća“.

Uoči glasanja skupštinsku salu napustili su odbornici kluba „Za budućnost Budve NSD- PZP“ , te klub odbornika „SNP – nezavisni odbornik Mladen Kažanegra“.

Aktuelni predjsednik Opštine Budva Milo Božović je uhapšen 13. aprila prošle godine, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je stvorio kriminalnu organizaciju i počinio tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Od tada se nalazi u pritvoru u Spužu.

Izvor: RTCG

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments