Ukoliko popis počne sjutra vjerovatno će biti prilično neuspješan, smatra novinar Pobjede Duško Mihailović.

On za emisijiu Pressing kaže da bez obzira na ispunjavanje uslova iz sporazuma, sve međunarodne poruke UN i Evrope su da se popisi ne održavaju u zimskim mjesecima.

“Imali smo priliku da čujemo stručnjake metodologije koji ističu da je decembar mjesec u kom dolazi do određenih migracija, tako da ukoliko se bude insistiralo na tome, a imamo insistiranje, to se ne može objasniti na racionalan način i podaci će biti loši”, objašnjava Mihailović.

Kako navodi ideja o bojkotu popisa nije došla iz političkih struktura već od strane građana.

“Premijer Milojko Spajić je sinoć nakon sastanka pozvao ‘rigidne pojedince’ da ne vrše pritisak na opoziciju, mislim da nije riječ o ‘rigidnim pojedincima’ već o vrlo svjesnim građanima Crne Gore i nijesu pojedinci ima ih dosta”, rekao je Mihailović.

Nije cilj da se popis ne održi, cilj je spriječiti prevaru kaže on.

“Bojkot je u principu posljednje sredstvo u sprječavanju potencijalne prevare. Milojko Spajić je odgađanjem popisa na mjesec dana pacifikovao cijelu tu priču”, smatra Mihailović.

Kometarišući navode Pobjede da se u depou Višeg suda skladištilo blizu tone droge, Mihailović kaže da njihovi izvori iz bezbjednosnog sektora navode da se izvjesna količina droge nalazila u depu Višeg suda, a na pitanja Pobjede iz Višeg suda, povodom ovoga, još uvijek nema odgovora.

Cijelu emisiju možete pogledati na linku ispod:

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta