Mićko Žižić se vraća u ring

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Foto: Twitter

Crnogorski profesionalni bokser Milorad Žižić boksovaće 26. marta u njemačkom Dorstenu za upražnjenu WBU titulu, saopšteno je iz njegovog štaba.

Biće to njegov povratak u ring nakon više od pet godina i poraza od Amerikanca Džona Vera u Las Vegasu.

Saopšteno je da će ime protivnika biti poznato tokom naredne sedmice.

Žižić je u profesionalnoj karijeri zabilježio 12 pobjeda, od kojih šest nokautom i dva poraza.

Bio je WBC šampion Mediterana i Omladinski prvak svijeta u IBF verziji.

Oba poraza u karijeri doživio je u Sjedinjenim Američkim Državama, u mečevima za titulu šampiona Amerike.

Saopšteno je da je Žižić pet godina bio u najprestižnijim svjetskim kampovima i da je boksovao i trenirao pod nadzorom Roj Džons Juniora i Flojda Mejvejdera.

Žižić je kazao da je, nakon duže pauze i saniranja povrede oka, počeo da trenira sa trenerom Jovanom Todorovićem i kondicionim trenerom Draškom Radojičićem u niksićkom City Fitnessu.

“Uz konsultacije sa mojim mentorom Roj Džons Juniorom došli smo do ideje da se ponovo oprobam u ringu. Mislim da mogu još puno da dam tom sportu koji je meni dao mnogo. Imam 35 godina i trenutno sam u najboljim godinama, a imam i dovoljno iskustva. Daću sve od sebe da 26. marta ponosno i dostojanstveno predstavim Crnu Goru i crnogorski sport”, rekao je Žižić agenciji MINA.

On je kazao da radi naporno dva puta dnevno i da je već u dobroj formi.

“Hvala na razumjevanju i nesebičnoj podršci koju mi pružaju moje kolege i nadređeni u hidroelektrani Perućica, gdje sam zaposlen kako bih se što bolje pripremio za meč u Njemačkoj”, rekao je Žižić.

VEZANE VIJESTI:

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

© Gradski Portal 2021. - All rights reserved

Dokumenta