Merkel: Crna Gora najnapredniji kandidat za članstvo u EU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Crna Gora je najnaprednija država – kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, poručila je njemačka kancelarka Angela Merkel, na radnom ručku sa premijerom Zdravkom Krivokapićem i liderima zemalja Zapadnog Balkana. Kako je saopšteno iz Vlade glavna tema sastanka bila je regionalna saradnja i mehanizmi za njeno unapređenje.

“Tom prilikom je kancelarka Merkel naročito istakla da je Crna Gora najnaprednija država – kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, apostrofirajući važnost ideje zajedničkog regionalnog ekonomskog tržišta, koja po njenim riječima, može koristiti svim državama Zapadnog Balkana”, saopšteno je iz Vlade.

Krivokapić je, kako se navodi, zahvalio kancelarki Merkel na priznanju koje je udijelila Crnoj Gori, te na prepoznavanju reformskog i evropskog kursa nove vlade.

“Na radnom ručku je dodatno naglašena potreba da se u narednim godinama nastavi rad u okviru Berlinskog procesa, kao jedne od najznačajnijih diplomatskih inicijativa od 2014. godine, čiji je cilj proširenje Evropske unije”, navodi se u saopštenju.

U tom smislu je izražena težnja da sve zapadnobalkanske države posvećeno rade na procesima unutrašnjih reformi, kako bi proces EU integracija tekao brže i intenzivnije.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta