Medojević: Ostavka Krivokapića početak rješenja duboke političke krize

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ako premijer ne može da uspostavi autoritet, neka podnese ostavku, saopštio je danas lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

“Neodrživa je Vlada u kojoj ministar policije nije lojalan premijeru i u kojoj premijer ne može da smijeni svog službenika sa pozicije direktora policije. Upravljanje državom od strane vlasnika drugosrbijanskog tabloida Vesti dovelo je do paralize svih institucija sistema i duboke političke i bezbjednosne krize. Ako premijer ne može da uspostavi funkcionalni autoritet u Vladi, onda je vrijeme da podnese ostavku i otvori prostor za rješenje krize”, saopštio je on.

Slaba Vlada i premijer bez autoriteta, kako je Medojević dodao, dovode zemlju u opasnu situaciju da se politički procesi odvijaju spontatno i bez kontrole. 

“Mafija neće sjediti skrštenih ruku i sigurno će iskoristiti ovaj institucionalni nered i haos da ostvari svoje ciljeve. Ugrožen je mir i stabilnost i ustavni poredak. Krivokapić ne može da nosi toliki teret na svojim plećima. Vrijeme je da ode. Stanje u zemlji zahtjeva ozbiljne, hrabre patriote i državnike koji bi napravili opšti društveni konsenzus oko vitalnih nacionalnih interesa i obezbjedili neophodnu političku volju za radikalne reforme i obračun sa DPS mafijom”, zaključio je on.

FOTO: Fejsbuk stranica PZP

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta