Međunarodni sajam knjiga i obrazovanja u garaži tržnog centra Delta city

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Petnaesti međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja biće otvoren večeras u 18 sati u garažnom dijelu tržnog centra Delta city u Podgorici.

Na ceremoniji svečanog otvaranja govoriće Safet Kalač, generalni direktor Direktorata za vaspitanje i obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i nacionalnih zajednica u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta.

15. Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja svečano će otvoriti Dejan Aleksić, pjesnik, dramski pisac i stvaralac književnih djela za djecu.

Pod sloganom “Okrenimo novu stranu” sajam će trajati do 4. oktobra.

Ovogodišnji Sajam će ugostiti pisce i izdavače iz Crne Gore i regiona, a u posebnom sajamskom prostoru i programskom dijelu svoje aktivnosti će predstaviti brojne osnovne i srednje škole, najavili su organizatori.

Kako je istakla koordinatorka projekta, Jelena Krsmanović, ove godine će manifestacija biti u nešto manjem obimu zbog situacije sa korona virusom. Ali bez obzira na sve to, knjizi se mora dati zasluženo mjesto. Ne smije se zaboraviti da su u najtežim vremenima nastajala najveća književna djela, tako da se ovogodišnjim Sajmom knjiga dodatno podržavaju i podstiču i pisci, i izdavači, i čitaoci, da ne zapostave knjigu.

Ulaz na Sajam će biti besplatan, a sajam se održava u saorganizaciji sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta