Search
Close this search box.

ODBORNIK SD-A TVRDI DA JE RIJEČ O PREKRŠAJU

Mašković: Vodovod nezakonito povećao cijene, odluka donijeta bez saglasnosti Skupštine Glavnog grada

Gradsko preduzeće Vodovod nezakonito je podiglo cijene usluga građanima, tvrdi odbornik SD-a u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković. On je za Gradsku istakao da Vodovod takvu odluku nije smio donijeti bez saglasnosti Skupštine Glavnog grada.
Foto: Gradski.me

Građani su se takođe žalili na visoke račune za vodu jer, kako tvrde, nijesu srazmjerni potrošnji.

Mašković navodi da je Vodovod zbog loše finansijske situacije, „nastale usljed lošeg upravljanja počeo da pribjegava nezakonitim metodama u vidu povećanja cijena usluga“.

„Cilj te odluke je da se prikrije ono što su gubici Vodovoda, nastali isključivo zbog partijskog uhljebljavanja kadrova i partija koje su većina u Glavnom gradu. Slobodno mogu kazati da je na djelu pljačka građana Podgorice zato što se bez saglasnosti Skupštine podižu pojedine cijene“, kazao je Mašković.

Na nesrazmjerne račune u odnosu na potrošnju vode žalili su se i građani, koji tvrde da su im računi nerijetko neshvatljivo visoki.

Mašković ističe da je riječ o prekršaju za koji će neko morati da snosi odgovornost.

„Jasno je da je u pravnom prometu odluka koja ne smije biti. Ono što je posebno problematično je da Vodovod podiže cijene za one usluge za koje je u Zakonu o komunalnim djelatnostima definisano da se ne smiju naplaćivati, odnosno da to rade o svom trošku, a ne građana Podgorice“, smatra Mašković.

U cjenovniku se, kako kaže, nalazi i stavka o gašenju vode po osnovu duga, što je takođe zakonom zabranjeno jer to znači da ukoliko neko ne plati dug za vodu da mu Vodovod po automatizmu gasi vodu, odnosno uskraćuje jedno od elementarnih ljudskih prava.

Zaključuje da je Vodovodu dao rok od tri dana, koji sjutra ističe, da isprave navedene nepravilnosti. Komentar o ovom problemu tražili smo i od Vodovoda, ali do zaključenja Dnevnika nijesmo dobili odgovor.

https://www.youtube.com/watch?v=x-YR8_mEfs8

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments