FOTO: RTCG

Javno traženje ostavke jednog ministra od strane premijera je najbolji znak da komunikacija u Vladi ne funkcioniše na pravi način, ocijenio je advokat Nikola Marković je u emisiji “Teleskopija” RTCG.

“Očigledno je da premijer želi da smijeni ministra koji neće da da ostavku, što znači da ta Vlada nema koordinaciju unutar sebe i da ti odnosi takozvanih eksperata baš i nijesu na nivou koji bi se mogao očekivati od ozbiljnih ljudi”, smatra Martinović.

On navodi kako nema dilemu da će Leposavić biti smijenjen, ali da je pitanje ko će ga naslijediti i da će to odrediti rok trajanja Vlade.

“Mislim da ova vlada neće doživjeti puni mandat, da je svima jasno da je faktor koji ih drži na okupu mržnja prema DPS-u i predsjedniku Milu Đukanoviću i onog trenutka kada njihovi interesi budu nadjačali tu mržnju, ta vlada će da padne”, ocijenio je Martinović.

On smatra da je premijer Krivokapić bio prinuđen na taj potez, jer Vlada koju vodi do sada nije imala bilo kakvih uspjeha.

“To je Vlada koju podržavaju iz inata i posljedica je ta vlada koja nema nijedan pozitivan rezultat za Crnu Goru”, rekao je Martinović.

Oni su se, kako dodaje, okupili ne kako bi nešto uradili, već kako bi nanijeli štetu političkim protivnicima, odnosno bivšoj vlasti.

Martinović je ocijenio da je pitanje i ko premijera Krivokapića u suštini podržava, odnosno da je jasno da nema podršku većine, a posljednja izjava ministra Leposavića u vezi Srebrenice bila je kap, koja je prelila čašu.

“Prethodno je govorio i o amnestiji što je intencija da se uruši pravosudni sistem. Zašto bi trošili pare. Mislim da bi bilo bolje unaprijed nekim ljudima dati imunitet, ili ih osloboditi krivičnog gonjenja i da onda znamo da su u Crnoj Gori neki jednakiji pred pravom i sudovima”, rekao je Martinović.

Navodi da, dok je u zapadnim državama zakonom zabranjeno negiranje genocida, u Crnoj Gori se to još uvijek smatra demokratijom, iako to nema veze sa time.

“Sa presudom Tribunala u Hagu da se u Srebrenici dogodio genocid se ne raspravlja, to je presuđena stvar”, rekao je Martinović istakavši da u Hagu nije presuđeno narodu, već konkretnim pojedincima za taj zločin što znači da ne postoje genocidni narodi.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta