Search
Close this search box.

Marović: PES koristi Vučićevu retoriku; Vujović: Umjesto stava o podršci Rezoluciji, PES plasira Vučićeve besmislice

Bivša ministarka evropskih poslova Jovana Marović kazala je da je „simpatično“ što se Pokret Evropa sad koristi retorikom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Marović je komentarisala posljednje saopštenje za javnost Poslaničkog kluba PES-a u kom su rekli da poštuju sve rezolucije koje su usvojene u crnogorskom parlamentu koje se odnose i na genocide počinjene na našim prostorima u prethodnom periodu, ali, kako kažu, ne podržavaju da se odgovornost imputira bilo kom narodu.

„Simpatično“ je što PES koristi Vučićevu retoriku. Odgovornost za genocid u Srebrenici je utvrđena. Ne postoje genocidni narodi. U UNGA Rezoluciji se uopšte ne pominje Srbija – navela je Marović na mreži X.

Umjesto stava o podršci Rezoluciji Ujedinjenih nacija, Pokret Evropa sad plasira Vučićeve besmislice, ocijenio je predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović.

Naravno da nije narod kriv za genocid već zla politika. Ona koju ćete da uvučete u Vladu, gospodo iz PES. Zbog koje ne smijete reći stav. Bolje da ste ćutali nego što reciklirate podvale negatora genocida – poručio je Vujović na mreži X.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci