Marović: Nova vlada potrebna da odlučno pokrene evropske integracije

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Foto: URA

Nova vlada je potrebna kako bi odlučno pokrenula evropske integracije a njen personalni sastav ne bi činile kompromitovane ličnosti i ličnosti koje izazivaju negativnu emociju kod građana, kazala je potpredsjednica URE Jovana Marović.

“Kad kažemo da je manjinska Vlada rješenje za odlučno pokretanje procesa evropske integracije sa mrtve tačke i ubrzanje puta ka EU u koju želi 80 odsto građanki i građana Crne Gore mislimo na sljedeće:

Crna Gora pregovora devet i po godina za članstvo u EU i ovaj proces je već izvjesno vrijeme u zastoju, a protekla godina nije donijela prijeko potreban zamah kako bismo se izašli iz te apatije”, navela je Marović.

Ona je rekla da, osim rezultata u sektoru bezbjednosti, kojim koordinira potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, u izvještaju Evropske komisije nema pozitivnih ocjena o napretku u reformama.

“Pa smo došli u situaciju da ni politička volja za odlučnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala nije dovoljna ukoliko ne postoji ista agenda i isti prioriteti kod stranaka koje čine parlamentarnu većinu, što sada nije slučaj”, dodaje Marović.

Proces pregovora je, prema njenim riječima, odavno prevazišao fazu usvajanja propisa i planova, “a u protekloj godini nismo vidjeli ništa novo i drugačije u odnosu na tehnokratski pristup koji je i do sada bio dominantan.”

“Konkretni benefiti za građanke i građane, poput ukidanja rominga i drugih prava koja uživaju u EU, je ono za šta ćemo se zalagati i za šta imamo konkretne predloge i modele”, navela je Marović.

VEZANE VIJESTI:

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

© Gradski Portal 2021. - All rights reserved

Dokumenta