Search
Close this search box.

Marković: Vlast želi da Crna Gora skrene sa evropskog puta; Radević: U Srebrenici se nije dogodio genocid

Foto: Gradski.me

Vlada je uradila sve što je bilo u njenoj moći da poremeti dobrosusjedske odnose sa Bosnom i Hercegovinom i sada sa Hrvatskom, kazala je potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković.

Ona je, u emisiji „Pressing“ Gradske TV, istakla da se sva dešavanja u Crnoj Gori mogu povezati sa onima koji izdaju direktive političarima u našoj državi.

„Konkretno mislim na predsjednika Skupštine Andriju Mandića, četničkog vojvodu, jer znamo da povezanost Srbije sa svim ovim što se događa vezano za protestnu notu je upravo politički uticaj i želja da se skrene tema sa rezolucije o genocidu u Srebrenici“, ocjenjuje Marković.

Foto: Gradski.me

Vlasti u Crnoj Gori je cilj, kako kaže, da Crna Gora skrene sa evropskog puta.

„Kako će to uraditi? Tako što će njene odnose sa susjednim državama poremetiti. Znamo da je Hrvatska država koja prva otvara vrata Evropskoj uniji“, napominje Marković.

Crna Gora je, podsjeća, sekularna država u kojoj nikakav uticaj na vlast ne bi trebala da ima crkva.

Odbornik Slobodne Crne Gore Boban Radević kaže da priča o Crkvi Srbije nema utemeljenje ni u društvu, ni u političkom životu.

Foto: Gradski.me

„Mi govorimo da je Srebrenica ružna prošlost, ali da to sigurno nije genocid i nikad se nećemo složiti sa tom formulacijom. Treba da se nađe neki novi termin koji je iznad genocida, da bismo mogli da osudimo stradanje u Jasenovcu“, poručuje Radević.

Cijelu emisiju možete pogledati na linku u nastavku:

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci