Foto: VDT

Rezultati koje Državno tužilaštvo ostvaruje u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije vidljivi su i na međunarodnom nivou, saopštila je savezna ministarka pravde Austrije Alma Zadić, tokom sastanka sa vrhovnim državnim tužiocem (VDT) Miloradom Markovićem i glavnim specijalnim tužiocem Vladimirom Novovićem, navodi se u saopštenju z Kabineta VDT-a.

Vrhovni državni tužilac, je tokom sastanka kom su prisustvovali i ambasador Austrije u Crnoj Gori Karl Miler i zamjenica VDT-a Jelena Đaletić, saopštio da je Državno tužilaštvo u potpunosti posvećeno ispunjavanju privremenih mjerila iz pregovaračkih poglavlja 23 i 24.

-Naše opredjeljenje je da ne postižemo brze, već kvalitetne rezultate i da istovremeno gradimo instituciju koja će biti po standardima Evropske unije- istakao je Marković.

 Savezna ministarka pravde Austrije ponudila je Državnom tužilaštvu direktnu pomoć, u okviru Evropske agencija za pravosudnu saradnju u krivičnim stvarima (EUROJUST), ali i kroz druge mehanizme saradnje.

-Smatram da će saradnja doprinijeti razmjeni iskustava i znanja sa obje strane – ocijenila je Zadić.

Glavni specijalni tužilac saopštio je da su ljudski resursi najveći izazov sa kojim se SDT suočava i da taj nedostatak pokušava da se nadomjesti kroz saradnju sa međunarodnim partnerima.

Sagovornici su se saglasili da će u narednom periodu dati pun doprinos za unapređenje međusobne saradnje.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta