Search
Close this search box.

Marko Radunović obilježio finalni turnir za juniore: Pokazali smo na terenu kako se stiže do trofeja

Screenshot

Foto: KK Podgorica

Juniori Košarkaškog kluba Podgorica šampioni su Crne Gore.

Sjajna generacija, od kojih je većina igrača bila dio tima koji je prije dvije godine našem klubu donio prvi trofej u istoriji kluba, kada su bili kadetski prvaci Crne Gore, tako je potvrdila nevjerovatan potencijal, ali i kvalitet.

Nakon odlično odigranog ligaškog dijela, Podgorica je blistala na F8 turniru, koji je održan u Baru. Podgorica je na startu, u okviru četvrtfinala, savladala Lovćen 100:62, da bi u polufinalu bila bolja od Ulcinja 91:80, a u sjajnom finalu savladan je SC Derbi 86:77.

-Iskren da budem vjerovali smo da možemo da osvojimo titulu. Juniorska liga ove sezone bila je zaista jaka, dosta dobrih ekipa, tako da je finalni turnir garantovao da će biti spektakl, jer su pored SC Derbija, svi vidjeli svoju šansu. Domaćin, ekipa Mediterana, sigurno da je imala velike ambicije, ali je eliminisana na startu od Ulcinja, koji je pokazao tokom cijele sezone da je zaista dobar. To je bila potvrda da će završni turnir da bude kranje neizvjestan. Ali, potvrdili smo odličnu formu kada je najvažnije. Iskren da budem, očekivali smo da možemo doći do finala sa SC Derbijem – ističe za klupski sajt Marko Radunović, bek šuter Podgorice.

SC Derbi savladao je na startu Budućnost 109:79, a u polufinalu Junior 94:56, a u finalnom meču vodio je i +13 u trećem periodu, ali je Podgorica napravila veliki preokret.

-SC Derbi je imao ulogu favorita, jer na papiru ima možda bolje pojedince. Međutim, imamo nevjerovatnu energiju, atmosferu i pokazali smo na terenu ko je ekipa, ali i kako se osvajaju trofeji. SC Derbi je imao prednost, ali mi imamo jedan jako složen i dobar tim. Zbog toga, u trenutku kada nijesmo bili u najboljoj poziciji , udružili smo posljednji atom snage, volje i želje, čime smo se digli i napravili preokret – dodao je Radunović.

Juniori Podgorice osim Juniorske lige, igraju i I B MCKL za Podgoricu II, gdje su lideri, a na oba fronta imaju ukupno četiri poraza.

-Trener Marko Sekulić odavno je sa nama, napravio je od nas ekipu pobjedničkog mentaliteta, velikim radom dizali smo se iz dana u dan, a veliki broj utakmica u seniorskoj konkurenciji pomogao nam je da napredujemo. I na finalnom turniru u Baru pokazalo se da smo kao tim napredovali, ali naš recept za uspjeh, ipak neka ostane tajna – kroz osmjeh je istakao 18-godišnji Podgoričanin.

Marko Radunović već neko vrijeme skrenuo je pažnju na sebe. Cijele sezone igrao je na visokom nivou, da bi u Baru pokazao kakav je kvalitet, ubacivši po 28 poena u polufinalnom i finalnom meču, gdje je jasno dokazao da je Podgorica „fabrikovala“ još jednog talenta.

-Ovo je uspjeh cijele ekipe, odigrali smo izvanredno, a mnogi su se istakli i pokazali koliko vrijede. Drago mi je da sam dao doprinos – skromno je rekao Radunović.

Talentovani bek, koji u timu može da pokriva više pozicija, rođen je 11.aprila 2006.godine, a u našem klubu je od 2021.godine. Bio je član tima koji je osvojio titulu prvaka Crne Gore za kadete, a ove sezone nastupa za juniore, igra B ligu za Podgoricu II, a već je stigao da debituje i za seniorsku ekipu. Kao veoma talentovan igrač još od ranije skrenuo je pažnju trenera, tako da je gotovo svake sezone nastupa za dvije ili tri selekcije. Marko je nedavno stavio paraf na prvi profesionalni ugovor…

-Jako sam zadovoljan u Podgorici. Radim sa mnogo kvalitetnih ljudi od trenera, saigrača do uprave kluba. Osim toga, podgoričko sam dijete i ne postoji mjesto na svijetu gdje bi više volio da igram, nego u svom rodnom gradu, pred svojom porodicom i prijateljima. Baš zbog toga, nije bilo mnogo dileme i drago mi je da sam potpisao profesionalni ugovor – podvukao je Radunović.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci