Manjinski akcionari da podrže usvajanje plana spašavanja Instituta Igalo

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine predložilo je, a Vlada usvojila Platformu za spašavanje i restrukturiranje Instituta pa su na potezu manjinski akcionari koji treba da podrže usvajanje plana spašavanja Instituta Igalo, saopšteno je iz resornog ministarstva.
Foto: Novski portal

Kako navode, u cilju očuvanja i unapređenje jedinstvenog i jednog od najvažnijih zdravstvenih i turističkih resursa naše zemlje na današnjoj sjednici Vlade, usvojena je Plaforma za spašavanje i restrukturiranje Instituta „Dr Simo Milošević“ u Igalu.

„Plan će predviđeti niz mjera koje će omogućiti modernizaciju i unapređenje rada Instituta, čime će se ojačati njegova pozicija renomiranog centra za rehabilitaciju i medicinski turizam. Ovaj Plan, između ostalog, ima za cilj stabilizaciju poslovanja Instituta sa posebnim akcentom na očuvanje radnih mjesta te unapređenje kvaliteta usluga koje Institut pruža“, navodi se u saopštenju.

Kako je podrška manjinskih akcionara od suštinskog značaja za usvajanje i realizaciju ovog plana pozivaju se svi akcionari da prepoznaju važnost zajedničkih napora i saradnje u ovom kritičnom trenutku.

“Pored medicinskog odnosno rehabilitacionog aspekta koji su od nemjerljivog značaja za naše građane, Institut ujedno igra značajnu ulogu u privlačenju stranih turista i diversifikaciju turističke ponude Crne Gore, što direktno doprinosi ekonomskom rastu i razvoju države” istakao je ovim povodom ministar državne imovine prostornog planiranja i urbanizma Janko Odović.

Podsjećamo 44. Vlada od samog početka svog mandata ulaže najveće napore kako bi se stvorili uslovi za nastavak rada Instituta.

„Imajući u vidu tešku, skoro bezizlaznu situaciju u koju su dovedeni Institut i svi zaposleni, prvi korak u tom pravcu bilo je pružanje urgentne pomoći u visini od 1,136 mil eura Sindikatu kao vid podrške zaposlenima. Uvjereni smo da će predložena Platformu za spašavanje i restrukturiranje Instituta donijeti dugoročnu stabilnost i prosperitet Institutu, što će biti na zadovoljstvo svih njegovih korisnika i zaposlenih. Na toj liniji, Vlada Crne Gore ostaje posvećena unapređenju i očuvanju ključnih zdravstvenih i turističkih resursa naše zemlje, vjerujući da će ovaj plan spašavanja biti prepoznat kao značajan korak ka boljoj budućnosti za sve građane Crne Gore“, piše u saopštenju.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments