foto: Shutterstock

Izborni štab predsjedničkog kandidata Demokratskog fronta Andrije Mandića obratio se danas Državnoj izbornoj komisiji i Agenciji za elektronske medije zbog kršenja izborne tišine od strane koncerna Vijesti.

Naime, kako su naveli u pismu, koncern Vijesti je prenoseći tekst “Duet” Balše Brkovića u štampanom i elektronskom izdanju za 18. mart, brutalno prekršio izbornu tišinu i navijački iznio političke ocjene za predsjedničke izbore koji se održavaju sjutra.

U pismu Izbornog štaba, koji potpisuje Milan Knežević, navodi se da ovaj tekst nije smio da bude objavljen.

“Pogotovo ne u kontekstu netrpljivih izliva prema određenom predsjedničkom kandidatu. U ovom slučaju imamo više nego jasan primjer miješanja u izbore i to od strane medija, koji je i u čitavoj kampanji služio kao platforma za širenje animoziteta i neistina, usmjerenih na snižavanje podrške kandidatu Andriji Mandiću”, navodi se između ostalog u pismu.

Izborni štav DF-a traži od DIK-a i AEM-a reakciju.”Zahtijevamo da nadležni organi preduzmu korake kojima će sankcionisati ovakvo nedopustivo ponašanje portala i ND Vijesti, koji bi trebalo objektivno da posmatraju demokratske izborne procese, a ne da, kršeći izbornu tišinu, napadaju jedne, a favorizuju druge učesnike izbore”, zaključuje se u pismu.

I na portalu Javnog servisa očigledno kršenje izborne tišineNa portalu RTCG danas je objavljena analiza predizborne kampanje i poruka kandidata za predsjednika Crne Gore.

Uprkos tome što je na snazi izborna tišina, kroz tekst naslova “Predsjednički izbori u Crnoj Gori: Ko će u drugi krug?” nekoliko analitičara analizira detaljno sve poruke koje smo čuli tokom kampanje, te ukazuju na moguće izborne rezultate.

Nakon pisanja portala Antena M tekst, koji je bio dostupan javnosti više od 8 sati, je obrisan.

izvor: Antena M

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta