NAJNOVIJE

Foto: SCG

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić susreo se danas sa novoimenovanim ambasadorom Republike Srbije u Crnoj Gori, Nebojšom Rodićem. 

“Mandić je prije svega ambasadoru Rodiću čestitao na imenovanju i poželio mu dobrodošlicu kako u Crnu Goru, tako i u Skupštinu Crne Gore, ističući pritom da naše dvije države, koje su gotovo 100 godina bile u državnoj zajednici, trebaju da uspostavljaju modele saradnje koji će biti na korist i u interesu građana”, saopšteno je tokom sastanka.

Mandić je ambasadoru Rodiću izrazio jasnu namjeru i važnost koju Crna Gora pridaje velikim infrastrukturnim projektima poput završetka autoputa i rekonstrukcije pruge Beograd-Bar, kao i valorizacije punog potencijala Luke Bar kako za potrebe države Crne Gore, tako i za zemlje koje se naslanjaju na nju.

“Tokom sastanka Mandić je apostrofirao da je od velikog interesa za Crnu Goru da ima najbolje moguće odnose i saradnju sa Republikom Srbijom”, navodi se u saopštenju.

Ambasador Rodić je izjavio da mu čini veliku čast da predstavlja Republiku Srbiju u Crnoj Gori.

“Ambasador je upoznao predsjednika Mandića sa aktuelnom političkom situacijom u Republici Srbiji, izražavajući svoje uvjerenje da će se ubrzo nakon konstituisanja parlamenta u Srbiji oformiti i grupa prijateljstva između naša dva narodna doma”, dodaje se u saopštenju.

Rodić je predsjednika Mandića upoznao i sa projektom EXPO 2027. posebno naglašavajući da će od istog benefite imati cijeli region, te da je to velika šansa za našu zemlju kada je u pitanju oblast turizma.

“Na samom kraju, ambasador Rodić se zahvalio predsjedniku Skupštine na izdvojenom vremenu, apostrofirajući da je spreman da predano radi izgradnji najboljih mogućih odnosa između naše dvije bratske države i izražavajući svoje uvjerenje da će biti učesnik brojnih dobrih i lijepih stvari”, zaključuje se u saopštenju.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta