Foto: skupstina.me

U okviru posjete Nikšiću predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić danas je sa predsjednikom Opštine Nikšić Markom Kovačevićem i generalnim direktorom RTNK Nikolom Markovićem obišao i novu zgradu te medijske kuće.

“Mnogo mi znači što sam obišao ovaj objekat pogotovo što je i direktor Nikola Marković očigledno uložio ne samo energiju nego i sve napore kojima je raspolagao da Nikšić ima jedan ovako lijepi objekat. Nekada je ovo bila ona ruševina po kojoj je bio prepoznatljiv Nikšić, a danas nastaje jedna prava ljepotica gdje će se nalaziti RTNK”, istakao je Mandić.

Kovačević je rekao da sa ponosom može predstavljati rezultate koji se postižu afirmisanjem rada lokalnog javnog emitera.

“Opština u kontinuitetu povećava sredstva koja godišnje izdvaja za RTNK, a ono što je negdje najvažnije jeste odnos koji imamo sa mnadžmentom RTNK i onaj početni dogovor koji smo imali da RTNK bude jedna otvorena Televizija za sve, da se nikome ne uskrati pravo da iznese svoje mišljenje javno. Mislim da smo to zaista uspješno u dosadašnjem periodu sprovodili i dok god takvi rezultati budu Opština će i dalje ulagati i u infrastrukturu i u sve ostalo što se RTNK tiče”, naglasio je Kovačević.

“Važno je da nosioci najvećih državnih funkcija razumiju slobodu medija i daju punu podršku radu RTNK”, smatra Marković.

Marković je podsjetio da je Opština Nikšić u poslednje dvije godine povećala za skoro 100 odsto budžet RTNK što je omogućilo da se popravi sam kvalitet, ali uslovi rada zaposlenih.

“Siguran sam, a i koliko sam informisan, ubrzo će u Skupštinu set medijskih zakona koji je maltene već pripremljen kojim će se značajno unaprijediti položaj ne samo lokalnih medija već i ostalih. Tako da mislim da je RTNK pravi primjer jednog zajedništva gdje svako zna svoju ulogu u društvu. Posebno želim da istaknem primjer da imamo podršku našeg osnivača bez obzira što nekad i kritikujemo pojedine njegove postupke. Mislim da je to pravi put da se razumije sloboda medija i mi je zaista osjećamo i imamo je od našeg osnivača i vjerujem da će se tako i nastaviti “, naglasio je Marković.

Nikšić sa pravim ljudima ide pravim putem

Pohvalivši rad i generalnog direktora RTNK Nikole Markovića i prvog čovjeka nikšićke opštine Marka Kovačevića, Mandić je istakao da sa ljudima sa takvim entuzijazmom i radom, naš grad ide pravim putem.

“Kada imate ljude koji nisu spremni na kriminalne radnje nego žele da rade za dobro svakog građanina svoga grada onda i rezultati ne mogu da izostanu. Pogotovo što je lokalna samoprava uspjela i u budžetu Crne Gore da se izbori za velika sredstva koja će biti uložena u Nikšić, što ima veliki broj Nikšićana koji žive van Nikšića i jedni su od najvećih lokal patriota koje sam sreo, svima je srce okrenuto prema Nikšiću i svi žele da pomognu svoj grad. Tu šansu ne treba propustiti nego sad treba u jednom snažnom investiocionom zamahu da se ova opština okrene i da bude na ponos svakog građanina ne samo Nikšića nego Crne Gore”, kazao je Mandić.

On je danas sa rukovodstvom lokalne uprave grada pod Trebjesom posjetio i nekoliko lokalnih javnih ustanova i preduzeća.

Izvor: RTNK

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta