Mali: Izmjene Zakona o eksproprijaciji u četvrtak pred Vladom

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Foto: Printskrin

Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je da očekuje da će Vlada na narednoj sjednici u četvrtak, 9. decembra, imati izmjene Zakona o eksproprijaciji.

Mali je rekao da je Zakon o eksproprijaciji, koji je Skupština nedavno usvojila, ali ga predsjednik Aleksandar Vučić još nije potpisao, u skladu sa Ustavom, ali da su u pitanju neki rokovi, koji daju rok za odlučivanje o prodaji imovine, kraći od pet dana.

„Danas ćemo napraviti prijedlog izmjena novog Zakona kako bismo ga do četvrtka imali na sjednici Vlade. Krajnji rok za potpisivanje (usvojenog Zakona) je do 10. decembra, a (izmjene Zakona) ući će u parlament na usvajanje do kraja godine“, rekao je Mali za TV Prva.

On tvrdi da se izmjene Zakona o eksproprijaciji ne prave zbog projekta „Jadar“ i eksploatacije litijuma kod Loznice, zbog čega su širom Srbije juče održani protesti.

„Taj zakon nema baš nikakve veze sa Rio Tintom. Svaki dokument koji je donijet za Rio Tinto je daleko godinu dana od nas. To je za neke bio izgovor da kažu da je riječ o otimačini i da zato protestuju protiv Rio Tinta“, rekao je Mali.

Ministar finansija Srbije je istakao da se odluka neće donositi bez građana koji žive u Jadru i bez završene studije o uticaju na životnu sredinu.

Izvor: Srna

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta