Search
Close this search box.

Mađarska uložila veto na rezoluciju Savjeta Evrope o Ukrajini

Foto: AP
Hungarian foreign minister Peter Szijjarto talks to the media during a press conference after a meeting with his Cyprus' counterpart Constantinos Kombos at the foreign house in capital Nicosia, Cyprus, on Tuesday, April 2, 2024. Szijjarto is in Cyprus on a working visit. (AP Photo/Petros Karadjias)

Foto: AP

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio je danas da je Mađarska uložila veto u Savjetu Evrope na rezoluciju kojom se za jedini predlog za mir u Ukrajini priznaje plan predsjednika te države Volodimira Zelenskog.

“Savjet je i danas želio da usvoji rezoluciju kojom je želio da prizna mirovni plan predsjednika Zeneskog kao jedinu mirovnu formulu koju treba razmotriti i podržati. Ovo je za nas neprihvatljivo. I drugi su pravili mirovne planove koji nijesu ništa gori”, napisao je Sijarto na Fejsbuku.

On je naveo da je uložio veto na rezoluciju zato što je odbijen njegov predlog da se u nju uvrste i drugi mirovni planovi.

Prema ocjeni Sijarta, Savjet Evrope je mogao da bude odlična platforma za uspostvaljnje stvaranje mira u Ukrajini, ali je ta prilika izgubljena isključenjem Rusije iz tog tijela.

“Umjesto isporuke oružja i maštanja o nuklearnom ratu, potrebni su nam pravi mirovni pregovori”, rekao je Sijarto i dodao da su takvi pregovori mogući samo ako u njima učestvuju sve strane koje su u ratu, prenosi Tanjug.

Izvor: N1

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments