Foto: AP

Foto: Screenshot

Aleksandar Lukašenko, predsjednik Bjelorusije, pozvao je danas Srbiju da odluči da li želi da sarađuje sa Bjelorusijom, prenose RIA Novosti.
 
Lukašenko je danas imenovao nove ambasadore u Kini, Zimbabveu, Južnoj Africi, Srbiji i Indoneziji, kao i generalnog konzula u Mumbaju i održao sastanak sa njima.

Sergej Malinovskij, koji je prethodno bio na čelu Glavnog odjeljenja za informisanje i analitičke poslove Ministarstva vanjskih poslova, imenovan je za ambasadora Bjelorusije u Republici Srbiji i istovremeno za Republiku Sjevernu Makedoniju.

Lukašenko: Neophodno je razumjeti politiku koju Srbija vodi

„Neophodno je razumjeti politiku koju Srbija vodi i koju želi da vodi u odnosu na Bjelorusiju. Ako to žele, onda mora da dođe do rezultata u trgovinskim i ekonomskim odnosima. Ako žele da mašu repom, grubo govoreći, i podrže evropske i američke sankcije protiv Bjelorusije, to je njihov posao, neka definišu i podrže ako su zaboravili dobro sa kojim smo išli kod njih“, rekao je Lukašenko, prenose RIA Novosti.

Snimak njegovog susreta sa novim ambasadorima Bjelorusije postavljen je na telegram kanalu Prvi, koji je blizak predsjednikovoj pres službi.

„Sarađujemo sa mnogim zemljama. Treba da ojačamo odnose, to će se odnositi i na Srbiju, samo treba politički da shvate šta žele“, rekao je Lukašenko.

TASS piše da je Lukašenko na sastanku sa stranim diplomatama ukazao na potrebu jačanja saradnje i sa onim zemljama koje teže konstruktivnoj saradnji.

On je naložio novom ambasadoru republike u Srbiji Sergeju Malinovskom da se bavi politikom koju Beograd vodi prema Minsku.

„Neophodno je razumeti politiku koju Srbija vodi i koju želi da vodi u odnosu na Bjelorusiju“, izjavio je Lukašenko, a prenosi pres služba šefa države.

Izvor: Danas

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta