Liberalna partija saopštila je, uoči ponavljanja izbora u Nikšiću na biračkom mjestu 82 u selu Javljen u Goliji, da je taj slučaj primjer političke korupcije i da se sprema još jedan pokušaj izborne prevare od strane aktuelnog režima i koalicija sa nivoa države, navode iz te partije.

“Potvdrile su se naša predviđanja i URA je dokazala da je trojanski konj prljave politike velikosrpstva i privjezak Demokratskog fronta.

Po scenariju koji nam je bio svima jasan DF je presuo svoje glasove pokretu URA kako bi promijenio izbornu volju građana i pokrao ove izbore, no, u tome im nije uspjelo. Dokaz za to je rezultat izbora. Na ovom biračkom mjestu na redovnim izborima 14.03. DF je osvojio 16 glasova, Demokrate 5 a Narodni pokret 9 dok je URA imala 0 glasova. Na ponovljenim izborima 04.04., DF, Demokrate i NP osvojili su 1 glas a URA najednom “porasla” sa 0 na 28 glasova. Dakle, obrazac političke korupcije je jasan, pokušaj prekrajanja izborne volje, krađa mandata opozicionoj listi “Evropskim tim za Nikšić”, i još jedna sramotna epizoda ove vlasti u misiji srozavanja demokratije. Još sramije je što je URA bila spremna da falsifikuje izbornu volju i ukrade mandat velikosrspkom podrškom koji sami znaju da im ne pripada. Na svu sreću, sramni scenario je propao”, kaže se u saopštenju.

Dodaju da je pokušaj prekrajanja izborne volje naroda otvoren šamar u lice narodu koji se očigledno, po njima, ništa ne pita, a vratio se kao bumerang kreatorima ovih gnusnih radnji kojima je važnija partijska manipulacija i šićarenje od volje naroda.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta