Foto: LP

Danas je na putu Nikšić-Podgorica službeno vozilo Vlade Crne Gore sa oznakom PG-CG-301, nasilno probilo kordon građana koji su mirno protestovali i agresivno pregazilo dva starija lica koja su, srećom, prošli bez povreda opasnih po život. Iz Liberalne partije navode da  ovaj neviđeni skandal da se službenim automobilom Vlade, najvjerovatnije premijera, doslovno gazi preko građana ne smije ostati nekažnjen.

“Pozivamo nadležne da hitno saopšte koji funkcioner Vlade se nalazio u ovom vozilu, da isti funkcioner hitno bude razriješen kao nedostojan javne funkacije i da krivično odgovara za ovo teško ugrožavanje života ljudi”, navode iz LP-a.

Liberali naglašavaju da se Crna Gora permanentno destabilizuje naopakom politikom ove Vlade.

“Ne postoji nikakav prostor za dijalog niti Vlada želi da čuje druga i drugačija mišljenja, a danas su pokazli i šta je njihov ogodovor na drugačije javno iskazano mišljenje- gaziti političke protivnike službenim vozilom. Danas je suludim prijedlogom Odluke kojim se mijenjaju uslovi za prijem u državljanstvo Crne Gore, Vlada izazvala još jedan val bijesa među narodom. Naravno, ni ovaj put Vlada to nije uradila transparentno i javno u dogovoru sa svima, već tajno i iza očiju javnosti”, ističu u saopštenju.

Iz ove partije  sugerisali su aktuelnom premijeru da   podnese ostavku i  raspusti vladu.

“Zbog stalne destabilizacije Crne Gore i ugrožavanja građanskog mira i stabilnosti, da li svojom nestručnošću, nebrigom ili iz nekih drugih motiva, Krivokapić Zdravko, predsjednik Vlade mora odmah spremiti ostavku koju će što hitnije podnijeti i raspustiti ovu Vladu. U suprotnom, plašimo se da još dugo javnost neće imati mira i neće moći biti siguran niko od naopakih i skrivenih namjera ovoga režima”, zaključuju Liberali.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta