NAJNOVIJE

Večeras se nastavlja takmičenje u Ligi šampion.

Na programu su prvi mečevi četvrt finala u kojima se sastaju Mančester siti – Borusija iz Dormunda i Real Madrid – Liverpul.

Liverpul se oprostio od titul prvaka u Engleskoj, pa je jedini cilj do kraja sezone da se izbori učeđće u Ligi šampiona i naredne sezone.

“Uvijek imamo veliku želju da pokažemo svijetu ko smo i šta smo. Cilj nam je da izvučemo najbolje iz ove sezone. Borićemo se protiv najvećeg tima na svijetu”, rekao je Jirgen Klop.

Real je i dalje u igri za šampiona Španije, međutim Liga šampiona je imperativ svake sezone pa će ekipa iz Madrida dati sve od sebe da pokuša da još jednom obraduje navijače.

“U očima javnosti nismo dovoljno dobri. Osjećam to, a mislim da ne zaslužujemo takav odnos i da treba da dobijemo veće poštovanje. Imali smo teške trenutke, a način na koji smo ih prevazišli za mene je impresivan. Nećemo odustati od naših ciljeva”, istakao je Zidan.

Mančester Siti je veliki favorit u dvomeču, ali Pep Gvardiola ne misli da će biti lako.

“Možda Borusiji ove sezone fali kontinuitet, ali pogledajte ta imena: Humels, Džan, Menije, Daud, Haland, Sančo, Azar, Rojs, Brant… Sve su to fantastični igrači koji mogu da kreiraju velike probleme svakom protivniku. Nešto o Borusiji govori i to što je eliminisala Sevilju, jedan od najopasnijih timova u nokaut fazi”, rekao je Gvardiola.

Bez obzira na snagu Sitija, Borusija želi u polufinale.

“Možemo da pretpostavimo da je Siti taj koji će diktirati tempo, a mi moramo da spremimo odgovor. Plan je da kada imamo loptu, krenemo svim silama naprijed. Onda nas je teško zaustaviti. Siti je vjerovatno u ovom momentu najbolji tim u Evropi i predstavljaće izazov za nas”, kaže trener Borusije Edin Terzić.

Oba duela počinju u 21h.

Foto: AP

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta