Južnokorejska tehnološka kompanija LG Electronics objavila je da je obustavila proizvodnju pametnih mobilnih telefona i da će se okrenuti drugim inovacijama. Razlog su veliki finansijski gubici. Procjenjuje se da je kompanija u posljednjih šest godina izgubila oko četiri i po milijarde američkih dolara na propalom projektu izrade pametnih telefona.

LG je kompanija iz koje su izašle brojne inovacije, poput ultraširokih kamera. To ih je 2013. dovelo na poziciju trećeg najuspješnijeg proizvođača pametnih telefona na svijetu. Kako kažu iz vrha kompanije, tržište pametnih telefona postalo je “nevjerovatno kompetitivno” pa više nisu u stanju da drže korak.

Glavni “igrači” na toj sceni trenutno su, objašnjava BBC, Samsung i Apple, a LG se bori s problemima u hardveru i programskim rješenjima. Kako bi nadoknadili gubitke razmišljali su i o prodaji tog segmenta svog poslovanja, ali pregovori nisu dobro prošli.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta