Poruka ministra pravde Vladimira Leposavića da neće podnijeti ostavku za Demokratski front je logična, dok Demokrate i dalje očekuju da on podnese ostavku, saopšteno je u emisiji “Argumenti” RTCG. U DPS-u navode da je Vlada počela da se drma onog trenutka kad je Leposavić preko Crne Gore pokušao da delegitimiše međunarodni pravni poredak.

Slaven Radunović iz Demokratskog fronta je poručio da premijer Zdravko Krivokapić nije dao prave argumente za smjenu Leposavića.

“Da smo se mi pitali, ministar pravde bi bio Momo Koprivica iz Demokrata. Takav je bio dogovor dok ga nije promijenio premijer Krivokapić. Svi ministri u Vladi su njegov izbor i sad to pranje ruku od svojih ministara ne smatram korektnim”, ocijenio je Radunović.

Dragan Krapović iz Demokratske Crne Gore ponovio je stav te partije da bi Leposavić, kao odgovoran čin, morao da podnese ostavku da bi, kako kaže, rasteretio vladajuću većinu.

“Mi smatramo da niko pojedinačno nije važniji od očuvanja izborne volje. Ova Vlada je nastala na odricanju, ona mora i opstati na odricanju”, ocijenio je Krapović.

On tvrdi da je pitanje Srebrenice nametnuto s ciljem podizanja tenzija u Crnoj Gori.

Andrija Nikolić iz Demokratske partije socijalista ocijenio je da je Vlada počela da se drma onog trenutka kad je ministar Leposavić preko Crne Gore pokušao da delegitimiše međunarodni pravni poredak.

“U međuvremenu, imali smo od te Vlade zaklinjanje u evropske vrijednosti. Ne možete poštovati evropske vrijednosti, a suspendovati međunarodni pravni poredak. Posebno, ako ste se obavezali da ćete poštovati ono što su strateški spoljnopolitički prioriteti Crne Gore”, poručio je Nikolić.

On je kazao da smo sada došli u situaciju da je ne samo DF stao iza stavova Leposavića, već značajan dio vladajuće većine.

“Ja mislim da žrtvovanje Leposavića od strane njegovih pretpostavljenih nije posljedica bitno drugačijeg posmatranja onoga što se dogodilo u Srebrenici, a dogodio se najveći masakr u Evropi poslije Drugog svjetskog rata. U nekoliko dana je ubijeno gotovo 9000 muškaraca i djece i vi imate problem da saopštite odnos prema toj činjenici. To je sramota prije svega za državu”, poručio je Nikolić.

DPS je, kako kaže, spremna da sarađuje sa strankama vladajuće većine ukoliko žele da Crnu Goru vode prema EU.

Predstavnik Bošnjačke stranke Jasmin Ćorović ponovio je da u BS-u pozdravljaju odluku Krivokapića da smijeni Leposavića.

“Leposavić je uvrijedio bošnjački narod, žrtve genocida, porodice žrtava genocida i u krajnjem time je naštetio ugledu ministarstva na čijem je čelu. Posebno boli činjenica da to dolazi od ministra pravde, zaduženog za ljudska i manjinska prava, od čovjeka od kojeg se očekuje da ima poseban senzibilitet prema pravdi, žrtvama, manjinskim narodima”, poručio je Ćorović.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta