demokrate

Foto: Demokrate

Poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore Momčilo Leković kazao je da se pričom o, kako je kazao, navodnoj politizaciji bezbjednosnog sektora od strane Demokrata, pokušava zaustaviti proces beskompromisnog čišćenja Crne Gore od organizovanog kriminala i korupcije.

“Narativ koji se ovih dana u javnosti uporno pokušava nametnuti, da postoji borba u bezbjednosnom sektoru i to oko njegove navodne politizacije od strane Demokrata, lukavi je i najnoviji pokušaj „maskiranja“ upravo pravog razloga zbog kojeg se već danima i mjesecima od strane brojnih struktura pokušava zaustaviti proces beskompromisnog čišćenja Crne Gore od organizovanog kriminala i korupcije”, kazao je Leković.

Poručuje da je upravo je udar na kriminalne grupe i švercerske piramide bila “crvena linija” koju ministar Šaranović izgleda nije smio preći, “pa se kontinuirano raznim manipulacijama direktno i indirektno, javno i tajno, skriveno i neskriveno, pokušava urušiti integritet onog i onih za koje borba protiv organizovanog kriminala i korupcije nema alternativu”.

Prvo je, kaže Leković, u tom procesu manipulacija Zakon o unutrašnjim poslovima okarakterisan kao “nevažan administrativni” akt podložan kršenju, pa je preko noći i poligraf postao suvišan momenat odnosno nesuvlisan uređaj.

“Nesuvislan i prilikom testiranja kandidata ali i onda kada ministar kojeg manipulacijama optužuju za sve i svašta časno i bez ustezanja ponudi da i on ode na poligraf. Tada međutim, od strane “nezavisnih analitičara” i “stručnjaka” kao po komandi prestaje dalja priča o poligrafu i kreće nova manipulacija odnosno priča o politizaciji, obračunu unutar parlamentarne većine i navodnoj borbi za fotelje”, navodi Leković u saopštenju.

Smatra da se plansi poušava zaustaviti višemjesečni uspješan proces.

“A sve to, kao što rekosmo na početku, zbog prelaska “crvene linije” i kako bi se očigledno planski zaustavio višemjesečni uspješan proces koji je ispostavio sljedeće rezultate: Preko 600.000 zaplijenjenih paklica cigareta; preko pola tone zaplijenjene opojne droge i registrovanih 60 krivičnih djela u vezi sa opojnim drogama; preko 1000 podnijetih krivičnih prijava Sektora za borbu protiv kriminala, protiv 1.100 fizičkih i pravnih lica; 89% rasvijetljenih registrovanih teških KD protiv života i tijela; 74% rasvijetljenost KD po nepoznatom učiniocu; 9 KP zbog pranja novca i 6 KP zbog trgovine ljudima; 5 KP podnijetih SDT-u protiv 24 fizička i 5 pravnih lica, među kojima su 7 identifikovana kao članovi OKG na međunarodnom nivou; u Rožajama razbijena mreža krijumčara cigareta, procesuirano 17 lica od kojih je 1 policijski službenik; uhapšen bivši direktor Uprave policije i razbijena velika Grand švercerska VIP loža, kao i “barski bos” kojeg 30 godina niko nije smio ni pogledati; niti jedan incident tokom novogodišnjih i božićnih praznika, a na desetine hiljada turista; samo jedan obračun unutar jedne kriminalne grupe, a koji je rasvijetljen u roku od 3 sata; riješen problem prijema 49 pripadnika 14 generacije pitomaca sa Policijske akademije i spreman prijem 15. generacije; a u konačnom potpuno očuvana stabilnost bezbjednosnog sektora i bezbjednost građana”, navodi poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore.

Ističe da se Demokrate bore isključivo za profesionalan bezbjednosni sektor.

“Uprkos svim pokušajima da se izopače činjenice i da se stvori zbrka oko istinitog stanja stvari, ističemo da je naša borba isključivo za profesionalan bezbjednosni sektor, koji se bori protiv organizovanog kriminala i korupcije, a ne za prevlast i fotelje, te da je i da će ova borba, u svakom momentu biti beskompromisna i nepokolebljiva, kao što je bila i do sada, a što pokazuju i dokazuju ispostavljeni rezultati”, zaključuje se u saopštenju Lekovića.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta