Kako navodi RTHN jutros oko 9 sati na adresu JPU „Naša radost“ stigla je dojava o bombi nakon čega su evakuisana djeca iz svih objekata ove predškolske ustanove.

Direktorica Tamara Živanović kaže da su odmah kontaktirali načelnika OB Herceg Novi i roditelje.

-Službenici policije odmah su stigli kako bi pregledali prostorije. Obavjestili smo i roditelje kako bi što prije došli po djecu koja su evakuisana. Mi smo prije nekoliko mjeseci imali obuku o postupanju u kriznim situacijama i ovo se zaista podrazumijeva kriznom situacijom tako da su djeca poslata kući u papučama jer nismo imali vremena za preuzivanje. I svaki put ako se ovakve stvari budu dešavale moraćemo da postupimo onako kako nalažu naše procedure, kazala je Živanović.

Ona navodi da će sutra redovno raditi.

-Ono što je dobro što se naši objekti redovno zaključavaju nakon što roditelji dovedu djecu. Nakon što policija pregleda sve objekte i ustanovi da nema nikakvog razloga za uzbunu mi nećemo prepustiti situaciju slučaju nego ćemo preduzeti sve moguće mjere. Danas imamo zakazan sastanak Savjeta roditelja da i sa njima definišemo kakvi su naši sledeći koraci , a nakon toga imaćemo sastanak i sa Upravnim odborom naše ustanove, objašnjava Živanović.

Jutros je ponovo stigla lažna dojava o bombi na mejl adresu Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“. Nakon što je policija utvrdila da je riječ o lažnoj dojavi učenici su se vratili na nastavu.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta