Foto: MUP

U cilju jačanja svih kapaciteta u borbi protiv organizovanog kriminala, ministar unutrašnjih poslova (MUP) Danilo Šaranović postavio je danas za vršioca dužnosti načelnika Sektora za borbu protiv kriminala dosadašnjeg načelnika Regionalnog centra bezbjednosti “Zapad”, Lazara Šćepanovića.

Iz tog ministarskog reskora saopštili su da rezultati dosadašnje “beskompomisne” borbe protiv svih oblika kriminala Šćepanovića su preporučili za rješenje na ovoj poziciji.

Ministar Šaranović je, kako je navedeno, prepoznao da je pored odlične saradnje SPO sa Specijalnim državnim tužilaštvom i GST Vladimirom Novovićem potrebno i da se drugim djelovima kriminalističke policije mora pružiti dodatna snaga, sa jednim ciljem – “mafija mora biti pobijeđena”.

Iz MUP-a su kazali da potreba za korišćenjem punih kapaciteta sistema bezbjednosti u cjelini nasušna je potreba društva u borbi protiv kriminala i sistemu su, kažu, “potrebni pojedinci koji mogu u punom kapacitetu, usredsređeni na oblast kojom rukovode, odgovoriti svim izazovima i izdići nivo borbe protiv organizovanog kriminala na jedan novi i bolji nivo”.

“Postavljenjem jednog od najboljih kadrova na ovu poziciju jačaćemo snagu Specijalnog državnog tužilaštva i tužilačke organizacije u cjelini. Apsolutno svi kapaciteti Ministarstva unutrašnjih poslova biće stavljeni na raspolaganje GST Novoviću u narednom periodu”, istakao je Šaranović.

Izvor: CDM

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta