Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
gradski

NAJNOVIJE

Foto: Gradski.me

Kosovski premijer Albin Kurti naglasio je da dogovor Prištine i Beograda nije samo o registarskim tablicama.

„Dogovorili smo se da recipročno obustavimo akcije, tako da nećemo izdavati kazne za KM registarske tablice i daćemo prostora pregovorima o evropskom predlogu, koji smo ranije nazvali francusko-njemačkim predlogom”, kazao je Kurti.

Nakon pregovora, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić navodi da se Srbi neće vraćati u institucije Kosova, dok ne bude osnovana Zajednica srpskih opština.

Govoreći o prijedlogu EU o konačnom sporazumu, Vučić je poručio da Srbija ima crvene linije.

„Nisam se naročito uznemirio zbog njihovih preporuka. Dokon pop i jariće krsti. Izgleda nemaju pametnija posla, pa su sad naročito zabrinuti za naše odluke. Nismo zainteresovani za međusobno priznanje sa Prištinom ni najmanje“, objasnio je Vučić.

Dogovor dvije strane postignut je uz posredovanje specijalnog izaslanika EU za Zapadni Balkan Miroslava Lajčaka.

On i predsjednica Kosova Vjosa Osmani zahvalili su SAD-u na aktivnom učešću u postizanju dogovora. Portparol američkog State Departmenta Ned Price poručio je da SAD pozdravlja dogovor kojim će se izbjeći eskalacija tenzija. Istakao je da je riječ o velikom koraku naprijed ka stabilnosti u regionu.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta