KSCG: U Sutomoru održan kamp mlađih kategorija

Foto: KSCG

U Sutomoru je od 8. do 11. januara održan kamp u organizaciji Košarkaškog saveza Crne Gore, a na kojem su selektori u četiri uzrasne kategorije okupili talentovane dječake i djevojčice. Koordinatori kampa bili su selektori seniorskih selekcija Boško Radović i Jelena Škerović.

„Tokom kampa na okupu su bile djevojčice (rođene 2010. godine), kao i tri uzrasne kategorije kod dječaka – pioniri, kadeti i juniori. Djevojčice do 14 godina, okupila je selektorka Lidija Bečanović, kojoj je u radu pomagao trener Nemanja Grabovica, a ukupno je bilo 18 mladih košarkašica iz više crnogorskih klubova. Selektor pionira Boris Bakić okupio je 15 igrača, od čega je bilo 12 dječaka rođenih 2011. godine, kao i trojica godinu mlađi. Sa kadetima su radili selektor Demir Kalić i trener Stefan Miličković, koji su okupili 24 igrača, koje su podijelili u dvije grupe, a kamp je bio dobra prilika da se napravi prvi uvid u sve potencijalne reprezentativce, koje ovog ljeta očekuje B prvenstvo Evrope“, navode iz KSCG.

U Sutomoru se okupila i reprezentacija do 18 godina – pored selektora juniorske selekcije Gorana Boškovića sa igračima su radili treneri Marko Sekulić i Ranko Čarapić, a tokom četiri dana na okupu je bilo 16 igrača.

„Svaki dan korišćen je maksimalno, a treninzi su se odvijali u dvorani SC ,,Topolica“ i u sali OŠ ,,Anto Đedović“, a prvo okupljanje u 2024.godini bilo je korisno za sve potencijalne reprezentativce, ali i za selektore da na djelu vide trenutnu formu svih igrača“, zaključuju iz KSCG.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments