Foto: KSCG

Projekat “Her world her rules” promovisan je nakon Nikšića i na Cetinju.

Delegacija Košarkaškog saveza Crne Gore, predvođena predsjednicom Jelenom Dubljević, a koju su činili još nekadašnja košarkašica Mirjana Sekulić, sada komesar ženskih liga, inače rukovodilac ovog projekta i Maja Milutinović, komesar takmičenja u mini basketu, posjetila je OŠ „Lovćenski partizanski odred“.  Cilj posjete bio je predstavljanje projekta  „Her world her rules“ („Njen svijet njena pravila” ), koji se realizuje u saradnji sa Međunarodnom košarkaškom federacijom (FIBA), saopšteno je iz KSCG.

Projekat uključuje djevojčice osnovnoškolskog uzrasta, i usmjeren je na širenje svijesti o značaju košarke za njihov razvoj. Predsjednica Saveza, Jelena Dubljević kazala je da iskreno rade na popularizaciji ženske košarke u cijeloj  Crnoj Gori, kako bi djevojčicama pribižili koliko košarka kao sport može da im donese.

Foto: KSCG

“Imam čast i obavezu što sam ovdje da pokažem djeci da košarka može da im da život i značenje. Iskreno se nadam da će makar 5 do 10 posto djevojčica zavoljeti ovu igru, kao što sam ja. Nadam se da je ovo samo početak nečega lijepog, prije svega druženja i nekog našeg zajedništva”, poručila je Dubljević.

Za učenice četvrtog i petog razreda ove cetinjske škole organizovana je radionica na kojoj su se upoznale sa ovim sportom i mogućnostima koje se nude u okviru FIBA projekta.

U promociji projekta učestvovale su igračice iz ŽKK Lovćen na čelu sa trenericom Vanjom Mudrešom.

Košarkaški savez cetinjskoj školi donirao je košarkaške lopte i majice.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta