Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić saopštio je na vanrednoj konferenciji za štampu da je zatražio ostavku ministra pravde Vladimira Leposavića.

„Tražio sam ostavku Leposavića jer je to najbolji način da pokažemo svoju odgovornost ličnim činom”, kazao je Krivokapić i dodao:

„On sam treba da se vadi za ono što je uradio, smatrajući da je njegova izjava takva da može da amortizuje ono što je rečeno. Međutim, naknadna izjava je ostala na istom fonu i nisam mogao dopustiti taj luksuz nego sam u ime vlade reagovao„

Krivokapić je tokom vanrednog obraćanja rekao da su Leposaviću „progledali kroz prste“ kada je u pitanu bio istup u vezi Zakona o amnestiji i okolnosti oko usvajanja tužilačkih zakona.

„Da li želimo da ovu smjenu uradi neko drugi a ne mi sami. Ja nemam nikakav problem, ja želim najbolje ovom narodu. Ako oni nemaju stprljenja i ne vjeruju u to, prvi ću da podnsem ostavku. To je najlakše. Ja nosim naslijeđeno breme koje je toliko teško da vam to ne mogu opisati ali ću ga nositi dok narodu ne bude odgovaralo“, poručio je on, moleći građane za razumijevanje odluke o Leposaviću.

On je rekao da se vlada pokušava srušiti iznutra, i da na tome rade svi. Od mnogobrojnih predstavnika vladajućih partija, do DPS-a i njegovih satelita.

Leposavić je široj javnosti postao poznat kao član pravnog tima Mitropolije Crnogorsko primorske Srpske pravoslavne crkve,  rekao je i da je sud u Hagu gde je suđeno za genocid u Srebrenici, „izgubio svoj legitimitet“, te da je spreman da prizna da je u Srebrenici počinjen zločin genocida „kad se to i nedvosmisleno utvrdi“.

Skandaloznu izjavu Leposavića osudila je domaća i međunarodna javnost.

Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Bošnjačka stranka, Socijaldemokratska partija, članice Albanske koalicije Jednoglasno i Građanska inicijativa “21. maj” uputile su poziv svim punoljetnim građanima Crne Gore da potpišu peticiju za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, koja se nalazi na internet adresi www.gradjanskapeticija.me.PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta