Foto: Pobjeda

Sastanak predstavnika parlamentarne većine i premijera Zdravka Krivokapića i dijela ministara okončan je bez dogovora, jer su svi predstavnici partija, izuzev Ure, ponovo odbili da podrže prijedlog predsjednika Vlade o razrješenju ministra pravde Vladimira Leposavića, saznaje Pobjeda.

Dva izvora Pobjede koja su prisustvovala sastanku saopštila su da je premijer Krivokapić čitavi tok sastanka govorio o Leposaviću da bi ga napustio nakon 45 minuta pod izgovorom da se „dosta crnogorskih gradova nalazi u blokadi zbog protesta komita“.

– Krivokapić je na sastanku saopštio niz optužbi na račun Leposavića. Između ostalog, kazao je da je ministar pravde kadar Demokratskog fronta koji zajedno sa dijelom međunarodne zajednice ruši njegovu vladu. Kazao je i da je to saznao na misi u Baru, povodom katoličkog Uskrsa, saopštio je izvor Pobjede koji je prisustvovao sastnaku.

Naš izvor je rekao da je Krivokapić tokom izlaganja ,,vikao i prijetio formiranjem i nekih drugih aranžamana ne precizirajući o čemu se radi“.

Sastanku su u ime partija prisustvovali Miloš Konatar iz Ure, Maja Vukićević iz DNP-a, Miodrag Lekić DEMOS, Branka Bošnjak iz PZP-a, Simonida Kordić iz Nove, Vladimir Joković (SNP), Maksim Vučinić (Radnička partija), Srđan Pavićević iz CIVIS-a i Momo Koprivica iz Demokrata.

Kao podrška Krivokapiću, sastanku su prisustvovali ministri Milojko Spajić, Jakov Milatović i Jelena Borovinić-Bojović. Posebno je, prema tvrdnjama izvora Pobjede, bio ljut ministar Milatović koji je zamjerio što na sastanak nijesu došli svi lideri.

Poslanica DF-a Branka Bošnjak kazala je novinarima nakon sastanka da je tokom sastanka uglavnom pričao premijer Zdravko Krivokapić, navodeći da je priča bila u vezi razrješenja ministra pravde Vladimira Leposavića.

– Svi smo rekli da kao parlamentarna većina nismo izazvali ovu krizu i da je ovo kriza zbog ishitrenog poteza bez konsultacija sa nama. Čekaćemo da i on (premijer) kaže što misli, a mi ćemo reći što mislimo na sljedećem sastanku i vjerovatno će neke stvari biti jasnije – kazala je Bošnjak.

Odgovarajući na pitanje da li vidi izlaz iz krize u Vladi, Bošnjak je kazala da „baš i ne vidi“, ali da vjeruje da će naći neko zajedničko rješenje.

– Nijesmo tu da rušimo Vladu, nadam se da ćemo naći neko zajedničko rješenje iako nijesmo zadovoljni radom – rekla je Bošnjak.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta