Krivokapić: CPC ne želi da uspostavi vjeru, nego da vrati imovinu koja joj ne pripada

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je, da Cetinjski manastir ne može da pripada Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

“Država koja je ozbiljna i koja treba da je uređena mora da ispravi sve te greške. Neko je namjenski ili namjerno uradio to i neki ljudi koji su to uradili nažalost danas nijesu živi. Tako da postupke koje bi pokrenuli protiv tih ličnosti ne možemo da vodimo, ali možemo da ispravimo nepravdu. U istoriji Crne Gore postoje tzv. tapije koje su još od Crnojevića pa naovamo, a govore o tome čije je vlasništvo Cetinjski manastir”, kazao je Krivokapić novinarima u Tirani.

Ističe da bi odluka Skupštine Prijestonice o vraćanju manastira CPC, bila protivzakonita i protivustavna.

“Ona bi na neki način bila odluka treba još više da dijeli građane. Nijedna odluka koja se donosi ne može biti protivustavna, protivzakonita i na štetu bilo koga. Ovdje se radi o imovini i taj atak na imovinu je krenuo već formiranjem tzv. Crnogorske pravoslavne crkve čiji je jedini cilj bio, ne da uspostavi vjeru, nego da vrati imovinu, kako bi ta imovina mogla da bude korišćena ili od strane države ili te NVO”, rekao je Krivokapić.

Kako je kazao, namjerno je napravljena “igra” da je u jednom vremenskom periodu ono što je bila državna svojina izbrisano gumicom.

“A da ne govorim o drugim zloupotrebama gdje je 2005. jednom odlukom čitavu imovinu i državu i privatnu i koja je pripadala manastiru neko pripisao Prijestonici”, tvrdi Krivokapić.

Rekao je da je važno da u Crnoj Gori zaživi pravda i da mora da pobijedi i vladavina prava.

Kako je kazao, dezinformacija je da je danas vraćen sa granice jer nije imao PCR test.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta