Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Plav su, postupajući po operativnom saznanju, podnijeli krivičnu prijavu protiv službenika banke D.R.(30) koja se sumnjiči za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju, saopšteno je iz Uprave policije.

Policijski službenici su došli do saznanja da su prilikom vođenja ostavinskog postupka u Osnovnom sudu u Plavu, u novembru 2023. godine, a nakon smrti jedne osobe iz Plava, zakonski nasljednici tvrdili da na računu u jednoj banci, nedostaje 9.700 eura koliko je i upisano u štednu knjižicu na njeno ime.

“Sa ovim saznanjima policijski službenici upoznali su tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu, te od zakonskih nasljednika gore pomenutog lica prikupili određenu dokumentaciju dobijenu od banke u kojoj je preminula imala otvoren račun”, ističe se u saopštenju.

Po nalogu tužioca prikupljen je i dio dokumentacije od banke, te je utvrđeno da je službenik te banke, glavni blagajnik u tadašnjoj ekspozituri u Plavu, D.R. (30) zloupotrijebio svoj položaj na način što je 21. novembra 2019. godine štednu knjižicu na njeno ime izdao, potpisao i pečatirao, te istog dana realizovao gotovinsku uplatu na njenu partiju štednje od 5.700 eura.

“Nakon toga, D.R. je u periodu od 26. novembra 2019. do 4. marta 2020. godine realizovao gotovinske isplate u šest navrata, potpisujući različitim potpisima naloge za isplatu nakon čega je saldo na ovoj partiji bio 0,06 eura. Nakon što su utvrđene zloupotrebe od strane D.R., banka u kojoj je bio zaposlen, je zakonskim nasljednicima isplatila cjelokupan iznos. Protiv D.R. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju”, zaključeno je u saopštenju.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta