Foto: Pixabay

Ruska vlada saopštila danas je saopštila da sa Sjedinjenim Američkim Državama održava kontakt na visokom nivou u vezi sa tenzijama oko Ukrajine, te da nema razloga za strah od jačanja ruske vojske.

„U kontaktu smo sa Amerikancima i to se dešava na visokom nivou”, kazao je zamenik ministra inostranih poslova Sergej Ribjakov, prenijela je agencija Interfaks.

Prema negovim riječima, Moskva smatra da je zabrinutost Vašingtona zbog trenutne situacije nije osnovana, jer je za tenzije kriva Ukrajina koja nije primijenila usaglašene sporazume za taj region.

„Ukoliko su naše kolege u Americi zabrinute zbog situacije, to bi pomoglo da se stabilizuje stanje”, kazao je Ribjakov.

Povodom velikih manevara ruske vojske u blizini granice sa Ukrajinom, američki predsjednik Džo Bajden je prije nekoliko dana predsjedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom obećao „nepokolebljivu“ podršku Zapada i NATO u slučaju ugroženosti.

Ukrajina je za vikend izrekla sankcije nekim ruskim kompanijama, uz obrazloženje da na taj način žele da spriječe krijumčarenje.

Kako prenosi Rojters, iz Moskve je danas saopšteno da će odgovoriti na sankcije i da Rusija ima pravo da na svojoj teritoriji pokreće vojsku gdje i kada želi, uz poruku da to ni na koji način nije prijetnja Ukrajini.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta