Krapović sa Normanom: Crna Gora i Kanada spremne za unaprjeđenje odbrambene saradnje

Crna Gora i Kanada njeguju iste vrijednosti i demokratske principe, a odnosi dvije zemlje dodatno su osnaženi članstvom u Alijansi, u čijim okvirima pružaju zajednički doprinos održavanju mira na globalnom nivou, konstatovano je na sastanku ministra odbrane Dragana Krapovića sa ambasadorom Kanade Žilom Normanom.

Ministar je, kako je saopšteno iz MO, upoznao gosta sa spoljnopolitičkim prioritetima 44.Vlade, kao i sa prioritetima u radu Ministarstva odbrane.On je izrazio uvjerenje da će odbrambena saradnja dvije zemlje biti dodatno unaprijeđena u predstojećem periodu, kroz zajedničko angažovanje u projektima od obostranog interesa.

Krapović je istakao da se kvalitetna vojna saradnja prvenstveno odvija kroz zajedničko angažovanje pripadnika oružanih snaga dvije zemlje u NATO aktivnosti u okviru borbene grupe u Letoniji pod vođstvom Kanade. Pored toga, istakao je i nabavke vojne opreme u cilju modernizacijeVojske Crne Gore, koja se realizuje u skladu sa Memorandumom o razumijevanju potpisanim sa Kanadskom privrednom korporacijom (CCC).

Norman je izrazio uvjerenje da će tokom njegovog mandata Crna Gora nastaviti da dosljedno potvrđuje status kredibilne NATO članice, kao i da će na svom putu integracija u EU nastaviti da ostvaruje dobre rezultate, u čemu će uvijek imati snažnu podršku Kanade.

On je pohvalio i usklađenost Crne Gore sa spoljnom politikom EU, kao i dosadašnju podršku koju je Crna Gora pružila Ukrajini od početka agresije Ruske Federacije na Ukrajinu.

Sagovornici su izrazili spremnost za daljim unaprjeđenjem saradnje dvije zemlje na polju odbrane.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments