RTNK

Foto: RTNK

Nakon što su Socijaldemokrate Crne Gore i Demokratska partija socijalista (DPS) reagovali na krivične prijave koje je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević podnio protiv, kako tvrde, poslanica DPS-a Aleksandre Vuković-Kuč i Sonje Milatović, te urednika “Pobjede” Draška Đuranovića, za Portal RTCG oglasio se i sam Kovačević.

Njegovu izjavu prenosimo integralno:

“Svojim reakcijama na moje građansko pravo da procesuiram prijetnje po moju bezbjednost i bezbjednost moje porodice većina onih koji treba da budu saslušani tim povodom dokazali su opravdanost sumnji da su oni inspiratori prijetnji koje dobijamo ja i moja porodica.

Rečnik koji se koristi, lične uvrede, uvrede na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, šifrovane poruke (pisanje mog prezimena u saopštenjima sa malim početnim slovom) koje šalju jedni drugima u javnost i druge njihove reakcije predstavljaju eksplicitan dokaz da oni zaista jesu inspiratori prijetnji koje ugrožavaju bezbjednost mene i moje porodice. Tim svojim reakcijama oni samo olakšavaju posao nadležnim organima za koje se nadam da će sve odgovorne, nalogodavce i počinioce, pronaći i adekvatno procesuirati”, istakao je Kovačević za Portal RTCG.

Iz Socijaldemokrata su danas kazali da Kovačevićevo podnošenje prijava predstavlja bezuspješno vršenje pritiska i pokušaj je, kako kažu, relativizacije onoga što Kovačević jeste i onoga što tuženi predstavljaju.

Iz DPS-a su ranije naveli da su nedovoljne dvije prijave koje je napisao protiv njihovih poslanica, poručivši mu “da ih slobodno proširi na kompletnu partiju DPS i svakog njenog člana, jer imenom i prezimenom svi stoje iza riječi, stavova i političkog činjenja Aleksandre Vuković-Kuč i Sonje Milatović.”

Izvor: RTCG

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta