Kosovski vrhovni sud potvrdio presudu Arsiću za ratne zločine

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Foto: pixabay

Vrhovni sud Kosova potvrdio je šestogodišnju kaznu zatvora Nenadu Arsiću za ratne zločine, piše portal Kossev.

Arsić je u decembru prošle godine osuđen za nasilje protiv albanskog stanovništva u maju 1999. godine.

Slučaj se dogodio u naselju “Emšir”, a počinioci su prisilili žrtve da piju alkohol i pjevaju srpske pjesme. Usljed nasilja koje su pretrpjele, Osnovni sud je ocijenio da žrtve J.Š i S.Š. pate i danas.

U međuvremenu, u saopštenju za javnost u srijedu, Vrhovni sud je saopštio da je odbacio kao neosnovan zahtjev za zaštitu zakonitosti.

“Vrhovni sud primjećuje da su sudovi nižih instanci, posebno prvostepeni, sveobuhvatno pružili dovoljno obrazloženja za sve izvedene dokaze, a takođe i u pogledu zaštite osuđenog”, navodi se u saopštenju.

Stoga, kako je utvrdio prvostepeni sud u svojoj presudi i čiji je nalaz u potpunosti odobrio Vrhovni sud, “kostur optužnice se zasniva na iskazima oštećenih, odnosno svjedoka S. i J.Š., stoga s pravom, njihova svjedočenja su bila odlučujući dokaz u ovom krivičnom predmetu”, dodaje se u saopštenju.

U presudi se dalje navodi da se iskazi svjedoka ocjenjuju u cjelosti kao vjerodostojni i dosljedni dokazi, te da Vrhovni sud u potpunosti odobrava zaključke sudova nižih instanci.

Izvor: Koha/Kossev

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta