Search
Close this search box.

Koprivica, položio vijenac povodom 25 godina stradanja žrtava u Murinu

Foto: Vlada Crne Gore

Foto: Vlada Crne Gore

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica položio je u ime Vlade vijenac na spomenik nevinim žrtvama u Murinu, povodom 25. godišnjice njihovog stradanja. Koprivica je tim povodom prisustvovao i liturgiji u Crkvi Svete Petke u Murinu, pomenu i duhovnoj akademiji.

“Vječna slava Miroslavu Kneževiću (14), Oliveri Maksimović (13), Juliji Brudar (11), Vukiću Vuletiću (46), Milki Kočanović (69) i Manojlu Komatini (72). Crna Gora će vas vječno pamtiti, klanjanati se vašim grobovima, nevino stradalim životima i nikada vas neće zaboraviti. Nevino stradali civili u Murinu dio su naše kulture sjećanja i istorijskog pamćenja. Danas je dan tuge i opomene. Tuge, zbog nevino stradalih i izgubljenih života tokom NATO bombardovanja 1999 godine. Opomene, da nikada ne zaboravimo šta donosi rat, koji je nažalost u našoj istoriji odnosio na hiljade života i da mir nema alternativu”, poručio je Koprivica.

Prema njegovim riječima Vlada Crne Gore osjeća obavezu da konačno i konkretno pomogne porodicama stradalih, ali i obnovi stradalno Murino, te već predano radi na tome.

“To nije gest materijalizma, to je gest poštovanja i odgovornosti države Crne Gore prema onima koji su svoje živote položili u jednoj teškoj ratnoj epohi. Civilne žrtve imaće zakonski status žrtve rata i društveno priznanje patnje, a njihove porodice pravo na obeštećenje, kao i povrijeđeni. Svi nevino stradali civili, bez obzira na njihovu nacionalnu i vjersku pripadnost, imaće taj zakonski status u Crnoj Gori, a njihove porodice punu podršku i to je mjera uspostavljanja pravednog društva koje može ići naprijed”, zaključio je Koprivica.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci