Foto: Gradski.me

Država mora sistemski da reaguje, udruži se sa opštinama i pomogne podstanarima, smatra Ivan Kopitović iz koalicije “Za budućnost Zete”.

On je, ,u emisiji “Pressing” Gradske TV, ocijenio da subvencije u iznosu od 50 eura za podstanare u Podgorici nijesu dovoljne. Kopitović ističe da je potrebna hitna reakcija Vlade.

“Veliki je broj podstanara, a mislim da je ta brojka još veća nego što je prikazana u javnosti. Ti ljudi su možda i najugroženiji u državi, pogotovo nakon priliva Rusa i Ukrajinaca”, navodi Kopitović.

Govoreći o rušenju Lamele C, Kopitović kaže da je saglasan sa stanarima koji kažu da je ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović trebao da uruči rješenja o rušenju velikog broja nelegalno sagrađenih objekata u gradu.

“Ako je krenuo u takav projekat, onda je trebao da krene od početka i da uruči bezbroj rješenja, pa bi pola Podgorice sigurno bilo srušeno. To je istina koja najviše boli stanare Lamele C. Treba zaštititi te ljude, jer se bez ikakve potrebe ruše stanovi, a znate da ih je bezbroj u Podgorici”, navodi Kopitović.

Cijelu emisiju možete pogledati na linku u nastavku:

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta