Kontrola optužnice protiv Dragana Kovačevića odložena za 3. februar

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ročište za kontrolu optužnice protiv bivšeg direktora Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića i pripadnika kriminalne organizacije, koju je formirao radi prisvajanja vrijednih parcela “na pjeni od mora” juče je u podgorčkom Višem sudu odloženo za 3. februar zbog izostanka jednog od advokata.

Predsjednik vanraspravnog specijalnog vijeća sudija Boris Savić je obrazlažući odlaganje kazao da je sudu dostavljen dopis u kome ga jedan od branilaca obavještava da zbog zdravstvenih problema ne može pristupiti ročištu.

Osim Kovačevića, koji se nalazi u bjekstvu, na optužnici za nezakonito prisvajanje državnog zemljišta u zoni Morskog dobra, su i Ana Lakićević GrdinićVeselin TomaševićKrsto PavićevićGoran TufegdžićDanilo JovanovićDanko KovačevićSanja PopovićAleksandar Boljević i podgorička kompanija,,Geo&Arh”.

Oni se terete za zloupotrebu službenog položaja, zloupotrebu službenog položaja u privrednom poslovanju, iznudu, iznudu putem pomaganja, protivpravno zauzimanje zemljišta, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, falsifikovanje isprave, utaju poreza i doprinosa.

Sumnja seda je Kovačević preko Sanje Popović angažovao njenog brata od strica Aleksandra Boljevića da za određeni novčani iznos prinudi drugog suvlasnika kuće u Bogišićima da mu proda svoj dio, za iznos koji je ispod realne vrijednosti. Vrijednost vile koju je Kovačević želio da prisvoji u potpunosti, sa zemljištem, u zoni Morskog dobra, procijenjena je na 690.000 eura.

Izvor: Pobjeda

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta