Foto: AIRE Centar

Foto: AIRE Centar

Konferencija o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalom, na kojoj će učestvovati predstavnici pravosudnih i državnih institucija, međunarodnih organizacija, ambasada i civilnog društva iz Crne Gore i regiona, biće održana danas u Podgorici.

Konferenciju “Oduzimanje imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću – primjena nacionalnih i međunarodnih standarda i sudske prakse”, organizuje AIRE centar, uz podršku britanske Vlade.

Iz AIRE centra su kazali da će na konferenciji biti razgovarano o ključnim izazovima i prilikama za unapređenje pravosudne prakse kada je riječ o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću, što je ujedno i ključni alat u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Oni su najavili da će u okviru konferencije biti predstavljen priručnik “Oduzimanje imovinske koristi pribavljene korupcijom i teškim i organizovanim kriminalom: Pregled međunarodnih i evropskih standarda, smjernica i relevantne prakse Evropskog suda za ljudska prava”.

“Priručnik sadrži sveobuhvatnu analizu međunarodnih standarda i sudske prakse o oduzimanju imovinske koristi koja treba da pomogne pravnim stručnjacima da se izbore sa izazovima vezanim za djelotvorno trajno oduzimanje imovinske koristi stečene krivičnim djelom”, navodi se u saopštenju.

Navodi se da ta publikacija sadrži ključne uvide i smjernice zasnovane na međunarodnim standardima i pravnim presedanima.

Najavljeno je da će konferenciju otvoriti vrhovni državni tužilac Milorad Marković, direktorica Programa za Zapadni Balkan AIRE centra Biljana Brejtvejt i britanska ambasadorka u Crnoj Gori Don Meken.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta