Koncert Neza Haverića sjutra ispred Sahat kule

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Podgoričanin Nezo Haverić, poznat po izvođenju sevdalinki, održaće sjutra koncert ispred Sahat kule sa početkom u 18.30 časova. Na koncertu će gosti biti poznati crnogorski pjevači Šukrija Žuti Serhatlić, Zdravko Đuranović, Tanja Šeter i Hamza Haverić.

Kao i na prethodnim koncertima nastupiće u pratnji orkestra “Taslidža” i Tamira Talovića.

Haverić nije krio zadovoljstvo što će koncert imati u svom rodnom gradu i to baš kod Sahat kule.

Kao staropodgoričanin imao sam želju da pjevam ispred Sahat kule na Trgu Bećir-bega Osmanagića. Iako sam više puta nastupao u organizaciji drugih na istom mjestu, želio sam ovo, zato što i sam imam starobegovsko porijeklo. Samo da napomenem da sam za pjesmu “Azra i Janko”, koja je autentična priča iz stare Podgorice o zabranjenoj i nažalost tragično završenoj ljubavi, dobio puno nagrada. Posebno mi je draga “Zlatna plaketa” iz Njujorka i Čikaga za najslušaniju pjesmu u 2018. godini na njihovim radio stanicama za dijasporu”, istakao je Haverić.

Dodao je da je za njega velika čast što je uvijek rado viđen gost festivala sevdaha u Sarajevu.

“Posebna mi je čast kao podgoričkom sevdaliji (pjevaču tipičnog sevdaha) što sam uvijek pozvan da budem učesnik festivala sevdaha u Sarajevu, sa najeminentnijim pjevačima iz Bosne i Hercegovine. U planu imam da do kraja godine održim još jedan solistički koncert i da snimim najmanje jednu ili dvije nove pjesme”, rekao je Haverić.

Nezo Haverić je snimio mnogo lijepih pjesama, od kojih su najpoznatije “Azra i Janko”, “Sanjao sam staru majku”, “Almedina mlada”… Predstavljao je Crnu Goru na raznim destinacijama, od Splita, Zadra, Rijeke, preko Luksemburga, Mađarske.

Izvor: pobjeda.me

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta