NAJNOVIJE

Ilustracija

Komunalna policija Glavnog grada, povodom nekoliko objavljenih tekstova da je komunalni policajac uhapšen zbog sumnje da je obljubio djevojčicu, saopštila je da je juče službenim putem obaviještena da se protiv komunalnog policajca O.R. pred nadležnim državnim tužilaštvom vodi krivični postupak zbog krivičnog djela nedozvoljene polne radnje.

Kako su istakli, osnovna funkcija Komunalne policije Podgorica je upravo obezbjeđivanje poštovanja pozitivnih propisa, te najoštrije osuđuju svaki oblik nezakonitog i nasilničkog ponašanja, a posebno ovog za koje je osumnjičen zaposleni u Komunalnoj policiji.

“Stoga će Komunalna policija Glavnog grada, uz poštovanje pretpostavke nevinosti, a u skladu sa važećim materijalnim propisima, blagovremeno i u zakonski propisanoj proceduri, preduzeti sve mjere i radnje iz svojih nadležnosti u dijelu regulisanja radno-pravnog statusa osumnjičenog”, navodi se u saopštenju.

S obzirom na to da je postupak pred nadležnim tužilaštvom u toku, a u cilju očuvanja interesa samog postupka, dodaju, nijesu u zakonskoj mogućnosti da do pravosnažnog okončanja postupka dalje informišu javnost o ovom slučaju.

“Apelujemo na javnost da se ne poistovjećuje odgovornost pojedinca sa kolektivnom odgovornošću Komunalne policije isticanjem kao bitne činjenice da je optuženi “komunalni policajac”, jer se na taj nači nedvosmisleno narušava ugled Komunalne policije i svih zaposlenih u ovoj službi koji odgovorno i profesionalno obavljaju svoje poslove”, naglašava se u saopštenju.

Foto: Pixabay

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta