Sa plišanim igračkama umjesto zastava, nekoliko stotina građana Glavnog grada okupilo se danas na Trgu Nezavisnosti, kako bi izrazili protest zbog neadekvatnih legislativnih rješenja kada je u pitanju zaštita djece od djela protiv pravnih sloboda. 

Okupljeni, naime, traže javni registar zlostavljača, i smatraju da zakonom propisane kazne za  protivpravna djela iz ovog domena nisu adekvatne.

Na protestu su se mogli vidjeti transparenti “Nije obljuba nego nasilje”, “Koja vam zastava štiti đecu?”, “Ako ne prestane sad, kad će” i “Koliko košta uništeni dječiji život”. Planirano je i da se igračke, koje su građani ostavili na trgu, doniraju Crvenom krstu. 

Okupljanje građana u više gradova Crne Gore, podsjeća agencija Mediabiro, izazvano je nedavnim slučajem zlostavljanja djevojčice od strane komunalnog policajca. 

Kako se sumnja, svega 10 odsto slučajeva seksualnog zlostavljanja se u stvari otkrije, a još manji je postotak procesuiranja počinioca i pravosnažnih presuda.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta