Search
Close this search box.

LIDER DNP-A NA SVESRPSKOM SABORU

Knežević: Šaljemo poruku da nismo manjina u Crnoj Gori

U Beogradu se održava Prvi svesrpski sabor pod nazivom "Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska", a lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević za RTS je kazao da brojna delegacija na Saboru i današnji sabor demonstrira neraskidive veze Srbije sa Crnom Gorom, zbog zajedničke prošlosti i izazova.
Foto: DNP

„Vjerujem da zajednički možemo da gradimo budućnost bez obzira na sve što se izdešavalo prethodnih nekoliko nedjelja i mjeseci kada su neke nesmotrene i pogrešne odluke vlade Milojka Spajića pogoršale odnose sa Srbijom“, podvukao je Knežević.

Kaže i da prisustvo na Saboru šalje poruku da “nismo manjina u Crnoj Gori i da većinska Crna Gora ne podržava odluku Spajića”.

Govoreći o rezoluciji o Srebrenci, Knežević napominje da Crna Gora nije bila kosponozor rezolucije ali je podnijela amandmane, za koje se zakačila Njemačka.

„Vjerujem da će naše današnje prisustvo otvoriti nove vidike saradnje Srbije i Crne Gore“, rekao je Knežević.

„Sada je na potezu premijer Spajić da uvaži prosrpske stanke koje ne mogu da pređu preko glasanja o rezouciji o Srebrenici. Želimo da potpišemo međudržavni sporazum o dvojnom državljanstvu, želimo specijalne i duhovne veze sa Srbijom i da stvorimo osnov da se više nikad ne desi rezolucija o Srebrenci“, zaključio je Knežević.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments