Sastanak lidera parlamentarne većine sa premijerom Zdravko Krivokapićem koji se održavao u zgradi Vlade je završen.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić kazao je da u razgovorima nije napravljen pomak.

“Obavijestili smo da nećemo glasati za razrješenje Leposavića. DF je pozvao Krivokapića da nađe zajednički jezik sa Leposavićem. Tu postoji prostora, obojica su vjerujući ljudi i bilo bi za očekivati da se ta kriza prevaziđe. Nažalost premijer nije prihvatio naš prijedlog. U jednom trenutku nakon oštrije komunikacije vezano za to da se nema razumijevanja za ministre u vladi a da se sastanci sa Đukanovićem, premijer je izbjegao dalju komunikaciju. Sastanak nažalost nije imao uspješan završetak da se Krivokapić i Leposavić pomire”, kazao je Mandić.

Milan Knežević je saopštio da je u jednom trenutku Krivokapić optužio Abazovića, njega i Leposavića da stoje iza namjera rušenja Vlade.

“Pozivajući se na našu sliku koju sam ja objavio na Tviteru i saopštio da posjeduje brojne informacije o toj zavjeri. Potvrdio nam je da se danas sreo sa Đukanovićem. Nakon toga smo ušli u raspravu i nakon toga je naspustio sastanak. Smatramo da je izlazak iz krize pomirenje Leposavića i Krivokapića”, naveo je Knežević.

Nebojša Medojević kaže da su saopštili Krivokapiću da nije u igri samo lični odnos, već izborna volja građana.

“Vidimo da nema te političke volje u vladi. Rekli smo da vlada ima našu podršku ali za krupne stvari mora da se konsultuje sa nama. Krivokapić ako želi da bude premijer mora da komunicira sa onima koji su ga glasali. Nije imao kondicije da izdrži sastanak. Napustio je sjednicu. Tužilački zakoni ce ići u skupštinsku proceduru. Najbolje je da se pomiri sa Leposavićem. Ukoliko krene u parlamentarnu proceduru nećemo ga glasati”, poručio je Medojević.

Mandić je na kraju rekao da im Krivokapić nije rekao šta je bila tema sastanka sa Đukanovićem. 

“On očigledno radije kohabitira sa političkim protivnikom”, naveo je Mandić.

Prethodno je i Goran Danilović napustio zgradu Vlade, ali nije se obratio novinarima.

Ranije je najavljeno da je glavna tema sastanka prevazilaženje krize vlasti, nakon prijedloga za razrješenje ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Izvor: Antena m

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta